Horskí záchranári dnes pomáhali viacerým poľským turistom

18.06.2012 Poprad

Vysoké Tatry/Pieniny 17. júna (TASR) - Horskí záchranári dnes pomohli v oblasti Vysokých Tatier a Pieninského národného parku viacerým poľským turistom. Informovala o tom internetová stránka Horskej záchrannej služby.
V popoludňajších hodinách smerovali najprv na pomoc poľskej turistke, ktorá si pri páde z bicykla v oblasti Prielomu Dunajca spôsobila mnohopočetné poranenia a odreniny. Záchranári ju na mieste úrazu ošetrili a následne transportovali do Červeného Kláštora k jej príbuzným.
Horskí záchranári šli následne na pomoc štvorčlennej poľskej skupine turistov do Vysokých Tatier. Poliaci pri zostupe z Lomnického štítu do Malej Studenej doliny stratili správny smer a uviazli v neschodnom teréne.
K uviaznutým turistom v oblasti Téryho kuloára následne priblížil horských záchranárov vrtuľník záchrannej zdravotnej služby.
Poliakov napokon transportovali horskí záchranári na Téryho chatu okrem posledného. Z dôvodu možných zdravotných komplikácií ho posádka vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby previezla do popradskej nemocnice.
 

Vyberte región